Реглаж на камиони 2018-05-07T20:00:27+00:00

Реглаж на камиони

Реглаж на камиони – Сервиза разполага с последно поколение стенд за реглаж на ходова част.

Стендът е произведен от Шведската компания JOSAM и е одобрен от производителите на Мерцедес, Скания и Волво за първоначален реглаж на ходова част.
Системата извършва измерването спрямо централната ос на шасито, както и бърза диагностика на ходовата част, като това позволява:

– Независимо регулиране на мостовете един по един
– Синхронизация между два завиващи моста
– Проверка за изкривяване в мостовете и шасито

Стендът има възможност за калибриране на системите за следене на автомобила отпред (ACC – Adiptive Cruise Control) при камиони и автобуси притежаващи тази функция.

Специалистите, извършващи диагностиката и реглажа са преминали курс на обучение при производителя, като ежегодно усъвършенстват своите знания и се информират и обучават за всички новости, които предлага JOSAM Швеция на семинари в чужбина!

Благодарение на уникалния метод с търкаляне, toe и camber измерванията могат да бъдат направени, докато автомобилът се движи. Без необходимост от повдигане на осите за “run-out” компенсация, като алтернатива системата може да работи и със стандартна “run-out” процедура.

Системата е създадена за измерване геометрията на камиони, автобуси, ремаркета и полуремаркета, както и на лекотоварни автомобили.
Благодарение на големия обхват на системата е възможно да направите също:
– ACC (Adaptive Cruise Control) регулиране
– Проверка на рамата
– Бърза диагностика

Защо да регулирате геометрията?

Чрез измерване и регулиране на ъглите на колелата, разходите за гориво и износването на гумите ще бъдат намалени. Освен това, комфортът, сигурността и характеристиките на движение на автомобила ще бъдат подобрени. Това води до по-добра икономия и околна среда за всички.

Сервизът предлага подмяна и рециклиране на компоненти от ходовата част (накрайници и щанги)

За извършване на реглаж не е необходимо предварително раздвижване на щангите.

Не се колебайте да се свържете с нас!

Реглаж на камиони
Реглаж на камиони
Реглаж на камиони